Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Skrivbord

Kontorsmöbler > Skrivbord

Skrivbord ska inte blandas med datorbord. På kontoret är det viktigt med bord som erbjuder såväl arbetsytor som plats för datorn - ett skrivbord är ibland den bästa lösningen för kontoret.

Skrivbord

Skrivbord förekommer på de flesta kontor. Det är viktigt att skrivbord – liksom övriga möbler på kontoret – är multifunktionella. Ett skrivbord för kontor bör erbjuda såväl arbetsyta som plats för datorn. Skrivbord för kontor måste vidare ha funktionell design; det är särskilt viktigt med höjbara skrivbord. Dessutom är följande viktigt vid valet av skrivbord:

Skrivbord och datorbord

Det är skillnad mellan datorbord och skrivbord – datorbordet är i regel totalanpassat för datorer och datortillbehör. Sådana bord är utrustade med utdragsskiva för tangentbord, musplatta och plats för dator och skärm. Skrivbord är däremot inte lika fokuserade på datorer, utan har lådor och förvaringsutrymmen för papper och liknande. Även om du köper ett litet skrivbord är arbetsytan mera flexibel – du kan nämligen alltid använda skrivbord som datorbor men inte tvärt om.

Begagnade skrivbord för kontor?

Begagnade skrivbord är vanliga på kontor. Denna typ av billiga skrivbord bör dock väljas med omsorg och med kikarsiktet inställt på funktionalitet. Ett gammalt skrivbord är ingen nackdel pga åldern – såvida det inte är ett skrivbord från tidigt 50-tal. Höjbara bord är ett måste om bordet ofta växlar användare. Om du däremot arbetar ensam vid bordet kan du välja ett skrivbord som passar din smak. Varför inte ett skrivbord i ek, ett klassiskt svart eller vitt skrivbord eller rent av ett gustavianskt skrivbord av hög klass?

Kontorsmöbler
Skrivbord © Kontorsmöbler - Kontakt