Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Skärmväggar

Kontorsmöbler > Skärmväggar

Skärmväggar skapar en känsla av ensamhet och många kontorsarbetare upplever att arbetsron är större i kontorslokaler som delas in i avdelningar.

Skärmväggar
Offentliga arbetshörnor delas ofta av med hjälp av skärmväggar.

Skärmväggar skapar flexibilitet på kontoret. Tack vare skärmväggen kan du enkelt dela upp rummet i små avdelningar. Skrämväggarna är vidare flexibla i det att kontoret lätt kan grupperas om vid behov. Skärmväggar som monteras på skena är något mera statiska än skärmväggar på hjul eller stativ. Det finns vidare många typer av vikbara skärmväggar; väggar som fungerar som tillfälliga avdelare vid behov.

Skrämväggens akilleshäl

Skärmväggen skapar en falsk känsla av ensamhet på kontoret. Man får lätt känslan av att man är ensam i sin rumsavdelning, vilket lätt leder till att man pratar för sig själv, för privata samtal under arbetstid eller helt enkelt kostar på sig att rapa eller släppa sig i sin egen rumsavdelning. Tänk dock på att skärmväggar sällan har lika bra ljudisolering som gipsväggar, särskilt skärmväggar på hjul eller andra väggtyper som inte når upp till takhöjd. Skärmväggar i tyg har vanligen något bättre ljudisolering än skrämväggar i trä, även om skillnaden är försumbar. Som kontorsarbetare hör man således allt som händer på den andra sidan väggen, såvida det inte handlar om tysta gäspningar.

Skärmväggar och återförsäljare

EFG kontorsmöbler, VIG, S-line och Innersmile är kända återförsäljare av skärmväggar. Du som är ute efter begagnade skärmväggar kan räkna med att Bafab har en handfull olika modeller i lager. Men ring alltid och hör efter med dem efter på förhand – särskilt om du har lång färdväg.

Kontorsmöbler
Skärmväggar © Kontorsmöbler - Kontakt