Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Kontorsmöbler IKEA

Kontorsmöbler > Kontorsmöbler IKEA

Ikea erbjuder bra och billiga kontorsmöbler - de flesta är både praktiska och funktionella. Tänk på att det är svårt att undvika kostnader för montering om du köper stora partier.

Ikea är – som vi alla vet – en jätte vad gäller hem- och kontorsinredning. Det ursprungliga sortimentet bestod av klockor, pennor, smycken, tavelramar och nylonstrumpor och finns bara delvis kvar idag. Först under 1947 – fyra år efter start – började IKEA sälja kontorsmöbler.

Redan från början var tanken att kunden skulle kunna montera produkten. Denna metod har visat sig vara en kostnadsbesparande åtgärd för företaget; en förmån som kan överföras till kunden i form av ett lågt pris. Du som köper hela uppsättningar kontorsmöbler får i regel räkna med att monteringen blir en merkostnad – ifall du inte är beredd att själv montera flera hundra skrivbord…

Ergonomiska kontorsmöbler

Idag - när människor tillbringar en stor del av sina vakna timmar på kontoret – kan vikten av en bekväm kontorsmiljö inte nog betonas. Ikea erbjuder ett brett utbud av arbetsstationer, som kombinerar stil med effektivitet. Dessa kan fås helt i trä eller stål, med- eller utan glidskena.

Möblerna har i flera test visat sig erbjuda en ergonomisk arbetsställning. För bärbara datorer finns t.ex. justerbara bord i höjdled. Vissa arbetsplatser har en rad lådor på ena sidan samt ett enda skåp på andra sidan för datorenheten.

Både kontorsmöbler och kontorstillbehör

Andra kontorstillbehör från IKEA är CD-ställ, papperskorgar, tidningshyllor anslagstavlor. Konstnärliga skrivbordslampor med ställbara armar och huvuden underlättar användningen i mörka rum – ljuset kan riktas åt det håll det behövs.

Låsbara stålskåp och garderober i varierande former och storlekar finns likaså i IKEA:s utbud av kontorsmöbler. Till sortimentet hör också tunga kontorsstolar – givetvis justerbara i höjdled. Ryggstödet kan vinklas och arbetsställningen blir således optimal.

IKEA:s kontorsmöbler håller i regel måttet. Företaget erbjuder hjälp med transport och montering – mot avgift. Du som köper stora partier kontorsmöbler lär inte kunna undvika denna merkostnad. Lägg därför till 20% på priset (transport, montering) i dina beräkningar.

Kontorsmöbler
Kontorsmöbler IKEA © Kontorsmöbler - Kontakt