Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Höj- och sänkbara skrivbord

Kontorsmöbler > Höj- och sänkbara skrivbord

Höj- och sänkbara skrivbord är särskilt efterfrågade på kontor med en kontinuerlig tillströmning av nya medarbetare.

Höj- och sänkbara skrivbord
Skrivbord med manuellt reglerbar bordsskiva.

Höj- och sänkbara skrivbord är nödvändiga på kontor med en hög tillströmning av nya medarbetare, exempelvis på företag som sysslar med telefonförsäljning och marknadsundersökningar. Bafab har i regel begagnade skrivbord som är reglerbara i höjdled. Kinnarps och Edsbyn är de märken som vi särskilt rekommenderar.

Elektrisk stomme i skrivborden

Många höj- och sänkbara skrivbord har en elektrisk stomme som sänks och höjs med hjälp av en motor. Många universitetsanställda vittnar om fördelen med dessa bord; efter att ha arbetat i timmar i en statisk arbetshöjd, är det bekvämt att kunna höja bordet för att stå och arbeta en stund. Du som funderar på att köpa ett begagnat skrivbord som regleras med elmotor kan ibland behöva byta ut bordsskivan; detta är inte särskilt komplicerat. I regel handlar det bara om att avlägsna den gamla skivan och fästa en skiva med samma yttermått i själva bordsskelettet. Glasskivor kan dock vara ett problem, då dessa inte kan måttanpassas lika lätt som bordsskivor i trä.

Nackdelar med reglerbara arbetsbord

En påtaglig nackdel med reglerbara arbetsbord är att de maximalt tål en vikt på ca 100 kg. Detta beror på att upphängningen vilar på hissmekanismen – inte på fyra stabila ben. För de allra flesta kontor är en begränsning på 100 kg helt i sin ordning. De som vanligtvis utsätter sina skrivbord för stora viktpåfrestningar bör dock skaffa alternativa avlastningsutrymmen.

Kontorsmöbler
Höj- och sänkbara skrivbord © Kontorsmöbler - Kontakt