Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Ergonomiska kontorsmöbler

Kontorsmöbler > Ergonomiska kontorsmöbler

Hela din arbetsplats bör vara ergonomisk – inte bara kontorsstolen. På så sätt arbetar du mer effektivt och undviker onödiga hälsoproblem.

Ergonomiska kontorsmöbler

En ergonomisk kontorsstol ska ge stöd och avlastning. En ergonomisk sadelstol passar utmärkt i situationer där människor samverkar på nära håll, t.ex. inom vård, utbildning och omsorg. Att arbeta på kontor innebär normalt att en hel del tid tillbringas i en kontorsstol; en sittställning som normalt förorsakar strukturer i ryggraden. Ergonomiska kontorsstolar stöder den nedre delen av ryggen och främjar således en god sittkomfort.

Mindre sjukfrånvaro

Det är emellertid inte bara stolen som ska vara ergonomisk, utan hela din arbetsplats. Bland annat bör skrivbord och möss vara så beskaffade att de inte förorsakar smärta eller obehag. Några tips för dig som vill dubbelkolla om din arbetsplats är ergonomisk:

Det är lönsamt för arbetsgivaren att investera i ergonomiskt utformade kontorsmöbler och kontorstillbehör. Då arbetar du bättre och har en kortare sjukfrånvaro. De flesta arbetsgivare förstår att de pengar som investeras i ergonomiska kontorsmöbler lätt sparas in genom några dagars sjukfrånvaro.

Kontorsmöbler
Ergonomiska kontorsmöbler © Kontorsmöbler - Kontakt