Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Datormöbler

Kontorsmöbler > Datormöbler

Datormöbler är inget annat än skrivbord som är specialtillverkade för att rymma en stationär dators olika beståndsdelar.

Datormöbler
Praktisk datormöbel med vägghängd förvaringshylla.

Datormöbler är i grund och botten inget annat än specialtillverkade skrivbord med plats för en dators alla delar. Skärmen placeras vanligtvis på en extra upphöjning på bordsskivan för att den ska hamna i rätt ögonhöjd. Tangentbordets plats finns på en särskild utdragbar skiva, medan själva datorn placeras på en hylla där ett vanligt skrivbord har sina lådor eller sin sekretär. Somliga datormöbler har dessutom en särskild hylla för skrivare.

Datormöbler med tillräcklig avlastningsyta

Många datormöbler är designade för att rymma så många datorkomponenter som möjligt på en minimal yta. Men dessa möbeldesigners glömmer dock att den som arbetar vid en dator vanligtvis behöver förvara böcker, papper och annat material i datorns omedelbara närhet – inte minst universitetsstudenter som skriver examensarbete, eller sekreterare på skolor som ska föra in olika lärares betyg i den centrala databasen; bara för att nämna ett fåtal exempel. Du som satsar på en datormöbel bör således tänka på att den har tillräckliga utrymmen för avlastning.

Förvaringsmöjligheter i höjdled

Om du av utrymmesskäl inte kan satsa på en datormöbel med tillräcklig bredd, bör du istället tänka på att det också finns datormöbler som tillåter förvaring i höjdled. Datorbord som byggts på med hyllor, som nästan når upp till taket, är inte ovanliga idag. Sådana kan ibland köpas billigt – rent av i butiker som Jysk och Kontorsgiganten.

Kontorsmöbler
Datormöbler © Kontorsmöbler - Kontakt