Kontorsmöbler Allt om kontorsmöbler

Anslagstavlor

Kontorsmöbler > Anslagstavlor

Anslagstavlor är traditionellt sett tillverkade av kork. Idag finns emellertid flera alternativ till den traditionella korktavlan – tavlor av tyg, glas, skumgummi och linneväv är några exempel.

Anslagstavlor

Anslagstavlor för kontor finns i olika utföranden. Den mest populära anslagstavlan i kontrosmiljöer är fortfarande en anslagstavla i kork – en sådan anslagstavla hör inte hemma utomhus. En korktavla är inte heller någon självhäftande anslagstavla. Priset på en korktavla är relativt lågt jämfört med elektroniska anslagstavlor, som också är populära idag.

På anslagstavlor av kort sätts meddelanden fast med nålar, medan man till anslagstavlor av tyg använder häftband. Förutom kork och tyg är anslagstavlor med yta av skumgummi vanliga på marknaden. Likaså är ”gröna” anslagstavlor av linneväv trendiga. Sådana tavlor har i regel en självslutande yta, vilket gör att alla hål försvinner efter ett tag. En ovanligare materialtyp för anslagstavla är glas. Sådana anslagstavlor är sällan lika funktionella som de är estetiska.

Digital anslagstavla

Elektroniska anslagstavlor är populära idag. Sådana är praktiska, men det gäller att vara på sin vakt. År 1998 antogs nämligen BBS-lagen – eller lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor – vars syfte är att definiera ansvar för den som äger anslagstavlan. Denne ska bl.a. ta bort meddelanden som är kränkande, våldsskildringar eller hets mot folkgrupp. Men trots denna lag är de digitala tavlorna på frammarsch.

Kontorsmöbler
Anslagstavlor © Kontorsmöbler - Kontakt